51

(33 replies, posted in Liitokiekkoilu)

Markus wrote:

...Oulun kautta ja kävis Meri-Toppilassa viskomassa.

Ei varmaan enää kerkiä, mutta mene mielummin Hiirosiin. Meri-Toppilaan hukkaat kassillisen kiekkoja - siellä on napaan saakka yltävää suojeluheinää lähes koko radan alueella.

52

(33 replies, posted in Liitokiekkoilu)

Markus wrote:

Kiitos onnistteluista Jari mut 135 metrisellä heitolla ei olis päässy viel ees kilistelemään ketjuja wink

Anteeksi joo, tuohonhan olisi jäänyt vielä 4m+pomput mittainen putti. Upea suoritus oli siis vieläkin upeampi.

Koko kisan vedit kuin miehet. Kaveri on parissa vuodessa kehittynyt aivan valtavasti eli oppinut vähän sinne päin heittämään wink

53

(33 replies, posted in Liitokiekkoilu)

Markus wrote:

Alkurundilla ykkösellä olin ihan kipsissä ja draivi suoraan vasemmalle mettään. Siitä toinenkin draivi mettään, kolmas väylälle, neljäs mettään, viides väylälle ja pitkä putti sisään -> par 6 korttiin.

Maailman parhaalta väylältä silti hyvä tulos - kolmella metsäkeikalla.

Onnet upeasta holarista! 135m ja suoraan sisään on kuitenkin aika uskomatonta. Onneksi jäi video todisteeksi smile

54

(57 replies, posted in Porin ratahanke)

MikeJones wrote:

Mandoa ei kyseiselle paikalle kannata lyödä jo pelkästään turvallisuusaspektin vuoksi. Itsekin harmittelen muutosta, mutta toi se mukanaan myös hyviä asioita. Ennen metsästä ei päässyt pois kuin tuurilla, nyt hyvällä pelaajalla on mahdollisuus pelata fiksua seiftiä. Näkyvyys on parantunut sekä samalla turvallisuus. Ja kuitenkin uskallan väittää, että esimerkiksi viikkokisoissa väylän tuloskeskiarvo on yli 3.0, joka ei missään mielessä ole liian pieni par3 -väylälle. Ei ole gimmie!

Niin, nyt siitä voi saada kakkosen täysin paskalla heitolla. Siitä on vaikea nähdä hyviä asioita.  Kolmosta isompaa numeroa tuolta väylältä ei kyllä saa enää juuri millään.

Mandoksi se kuusi, joka on väylän vasemmassa reunassa eikä turvallisuus kärsi pätkääkään.

Ja mitä pahusta tapahtui A5:lle? Sehän muuttui lentokentäksi.

55

(5 replies, posted in Liitokiekkoilu)

Markus wrote:

Hyvä kirjoitus kyllä. Muistaakseni Mikko kirjoittelu joskus vähän samasta aiheesta tänne?

Tuohon välinejuttuun sen verran, että muistan urheiluliikkeissä nähneeni jotain yli 200 euron mailoja. Eli vaivaiset 20 kiekkoa saisi jo yhden mailan hintaan, eikä ollut edes mikään customi, vaan ihan peruskauraa...ja eikös noita pitäisi 14 hankkia bägin täytteeksi, jotta olisi uskottava golffari? Eikä ne pallotkaan kait ilmaisia ole wink

Kyllä draiveriin saa menemään vaikka 500 euroa. Ja sillä saa jo niin paljon kiekkoja, ettei niitä kehtaa mukanaan kantaa. Ja sekin on huomioitava, että joka vuosi tarttee ostaa uusi draiveri (minä ostan talvitreeniäkin varten pari uutta keppiä / vuosi). Puhumattakaan muista mailoista!

Mulla menee palloja 30-50+ per kierros (30, jos ollaan metsään rakennetulla baanalla ja 50+, jos on vettä edes litra coursella). Hyvän pallon hinta on 5-10 euroa (mulla 10, koska pelaan vain uutuuksilla, ne lentää pisimmälle ja suoraan). Golfissakin pitäisi ottaa käyttöön palautuslaatikko!

Unhdin kysyä: arvaas paljonko ostan kiekkoja ja kasseja vuodessa!

JMansikka wrote:

Kiekkoja pudotettu löytölaatikkoon
Antti Kyyrö dx teebird
Jani XL
Mikko Viheriäkoski d-line MD
Kyngäs Pro Beast
Anna Elo champion Orc
Lassi Rantanen Buzz

Nice! Otti nääs pattiin "vähän" kun sen hukkasin.

57

(5 replies, posted in Liitokiekkoilu)

Jussi A wrote:

Nimimerkillä Kolme tärkeätä kiekkoa hukkaan samana päivänä.

Tuohon en ole pystynyt - mun enari on 2.

58

(5 replies, posted in Liitokiekkoilu)

MikeJones wrote:

http://frisbeegolfradat.fi/blogit/kari_ … aja-pitaa/

Ei varmaan tarvitse sanoa, että minä allekirjoitan tämän täysin!

Samma här, pointti jutussa oli pelkkää asiaa.

Golfmailavertaukseen kuitenkin kiinnitin huomiota: kirjoittajan kerran nähneenä väittäisin, että hän kantaa mukanaan enemmän kuin 2 kiekkoa. Tai sitten hän pelaa custom made -golfmailoilla.

Fakta on kuitenkin se, että frisbeegolf tulee paljon kalliimmaksi kuin golf, jos verrataan pelkkiä välinekustannuksia. Ja yksi syy tähän on juuri tuo kiekkojen palautumattomuus omistajalleen.

59

(43 replies, posted in Liitokiekkoilu)

Veikkaan, että kynnys on siinä, että ei "kehtaa" tulla heittelemään kun "ei osaa". Siinä nolaa ittensä ja kaikki nauraa. Tyhmää ajattelua, mutta niin se taitaa mennä. Aika paljon taitaa olla sukua luokkatilanteelle, jossa opettaja kysyy, että "onko mitään kysyttäävää" tai "ymmärsivätkö kaikki". Naamoista näkee, että porukka on pihalla kuin vaivaiskoivut, mutta kukaan ei kysy mitään.

Kannattaisi kuitenkin yrittää muistaa, että kukaan ei oikeasti naura. Se on aivan varma. En ole tavannut missään hommassa sellaisia ihmisiä. Joka lajissa kanssakisailijat mielumminkin kannustavat ja ohjaavat/auttavat parempiin suorituksiin. Neuvoja tosin joskus tulee sekä ovista että ikkunoista - suorastaan liiankin kanssa. Mutta silloinkin pitää muistaa, että neuvojat eivät tarkoita pahaa. Ja, jos neuvoja ei halua niin sekin pitää uskaltaa sanoa.

Tuloksiin kisoissa käynti ei todennäköisesti aluksi vaikuta, mutta pääseepähän näkemään miten toiset heittelevät, valitsevat reittinsä ja selvittelevät ongelmatilanteet. Ja siitä voi olla suurta hyötyä.

Myöhemmin pienissäkin "kisoissa" (esim. viikkokisat) käynti hyödyttää, jos on tarkoitus joskus myöhemmin kisailla oikein tosissaan. Kisajännitys tekee toisinaan ihme kepposia. "Parikin" tapausta muistan, jossa olen tehnyt jonkun ihmeratkaisun kisaamassani lajissa ja heti perään ihmetellyt, että miksi hel... minä noin tein. Ja vastauksenkin tiesin: varmistelin kakka housussa.

anna wrote:

Sunnuntaina löytyi nimetön kiekko P10:n korin läheltä vedestä... jos olet hukannut jotain, kerro tuntomerkit ...

Sininen Pro Beast? Ei voine olla, koska en ole voinut unohtaa kiekosta nimeä? Vai olenko? Dementiaa on kyllä jo jaloissa ja käsissä niin miksei päässäkin...

MikeJones wrote:

Löytökiekkolaatikko ilmestyi radalle 21.4.2010 Pasi A:n toimesta! Suuri kiitos hänelle upeasta työstä!

Kenellä on avain tähän hienoon lootaan ja milloin sitä availlaan? Minulla on siellä ainakin yksi kiekko, jonka eräs ystävällinen nuori mies kiipesi korkealta puusta.

MikeJones wrote:

Mitäs mieltä porukka on tälläisestä?

Ei hyvä idea vaan loistava. Ja pottikin kasvaa varmaan mukavaksi. Kunhan vielä tulospalvelu pelaa jokaisen viikkokisan jälkeen siten, että kulloinenkin tilanne on nähtävissä jostain päin veppiä.

Onko jokuossa ketään, joka aloittaisi sunnuntain viikkokisat mielummin aamusta? Esimerkiksi 9.00-12.00 välisenä aikana (mieluiten lähempänä 9.00). Siis koko kauden ajan, ei pelkästään näin keväällä. Olisi meinaan kiva heitellä viikkokisoja taas tänä vuonna, mutta erityisesti sunnuntain ajankohta 12.00 jälkeen ei sovi mulle käytännössä koskaan.

MikeJones wrote:

Oliko hyvä matsi vaikka tiesitkin tuloksen etukäteen? big_smile Kisat oli taatusti paremmat...

Erinomainen. Vaikea uskoa.

Onnittelut uudelle mestarille.

MikeJones wrote:

Huomautan muutamasta seikasta:
1) en kuulu hallitukseen
2) minä en tuota aikataulutusta keksinyt, vaan informoin hallituksen pj:n ehdotuksen myös muulle kansalle.

Kiitos kuitenkin palautteesta ja hyvää lomaa myös sinulle Jari! big_smile

Miten niin myös? No, annetaan olla - perinteiseen tyyliin asiasta tulee selvyys vasta viime metreillä. Pidä hauskaa siellä saaressa.

MikeJones wrote:

Hallitus mölähtänee asiasta piakkoin. Itse lähden saareen smile

Vihtu mitä pelleilyä. Takaraja 5.8 ja nyt on 7.8 ja mitä tapahtuu. Hallitus on saaressa.

Minä, jos joku, olen aikataulutuksen ammattilainen. Älä aseta rajoja, joita et hallitse.

Jossei, saatana, ole huomiseen klo. 10.00 mennessä formaatti selvillä niin mestari vaihtuu (muuten ei?). Hinkataan yksinkertaista asiaa viikkotolkulla...

MikeJones wrote:

Tottenham 2 - Liverpool 1, problem solved wink

lmao. 5.8 tuli, oli ja meni. Mikä on siis formaatti?

MikeJones wrote:

Mitä jos tämän jälkeen järjestetään kärjelle finaali, jota sitten pyrypoolit jäävät seuraamaan ja kannustamaan? Tässä Arenan 9-väyläinen toiminee parhaiten?

Viimeistään viideltä saa päivä olla ohi. Jos on pelattava finaalikierros niin sitten Yyteri*1, Ulvila*2, Messipoika*1 ja finaalit Areena*1.

Tai sitten vedetään kisat kaksipäiväisiksi. Lauantaina Yyteri*2 ja Ulvila*4. Sunnuntaina Pori*2 + finaali Areena*1.

Teistä muista en nääs tiedä, mutta minä katson Tottenham-Liverpool -peliä alkaen 18.00 enkä pelaa enää viiden jälkeen.

Mulla nyt on tapana pelata muutenkin lähes aina omia väyliä, joten asialla ei ole sen kummempaa merkitystä. P8:lla kuitenkin risk-reward tarkoittaa lähinnä varmaa kolmosta, jollei pääsekään puskista lävitse. Holareita kuitenkin taitaa tulla aika vähäsen (allekirjoittaneella ei yhtään - mistään). Ulvilan "metsä" puolestaan muuttui niin naurettavaksi, että sen takia itse pelaan mandolla (metsä ei siis ole ob mullakaan). Heitin sieltä metsän kautta muutaman aivan paskan heiton niin, ettei kiekko osunut mihinkään puuhun. Kiekon laskeutumispaikalta olisi kuka tahansa saanut kolmosen. En näe siis järkevänä sitä, että umpisurkealla heitolla saa birkun.

Mutta niinkuin jo sanoin, jokainen voi tehdä omat sääntönsä. Kisoissa mennään sitten virallisilla sellaisilla.

Ehdotan seuraavia uusia out of boundseja:

Porkka P8: Entisen puskan rajaama alue. Siihen voisi hakata vaikka valkeat tolpat merkeiksi, mutta muutenkin se on kyllä (vielä) selkeä. Itse pelaan tällä säännöllä, koska reikä muuttui raivauksen jälkeen liian helpoksi.

Ulvila 5: a) koko metsä b) metsä ei ob, mutta viimeiset puut ennen pientä aukeaa mando. Tässäkin pelaan tällä sännöllä itse, koska metsän lävitse tuntui pääsevän säkärillä turhan monesti.

72

(57 replies, posted in Liitokiekkoilu)

Pia wrote:

Kukapa meistä naisista ei tahtois olla vuoden NaisVaris???

Markuksen idea erinomainen ja Pian sarkastinen huomautus vielä parempi.

73

(57 replies, posted in Liitokiekkoilu)

Jussi A wrote:

Kakkosia ja kolmosia ei haeta, eihän?

Paljon oli Jussilla asiaa ja pelkkää sitä.

Yleensä seuran mestaruuskisoissa (kaikissa tietämissäni lajeissa - ja niitä on paljon) ei ole muita sarjoja kuin miehet ja naiset. Poikkeuksen voivat muodostaa sellaiset seurat joissa on jäseniä aivan tuhottomasti. Pennut, papat, aloittelijat, kokeneet, ynnä muut suorittavat siis kaikki samassa sarjassa.

Ja mestaruuskisoissahan EI pelleillä rahan kanssa joten kukaan ei joudu maksumieheksi. Kellekkään ei siis tule paha mieli - ainakaan siksi ettei ole mahdollisuutta voittaa rahaa. Nyt kisaillaan vain kunniasta.

Eikös 2-n:ksi sijoittuneet ole syötetty leijonille?

P12 ojassa tai puskissa sininen Pro Destroyer.

75

(57 replies, posted in Liitokiekkoilu)

Marko wrote:

Samaten eilen sovittiin, että pelataan: Yyteri x 1, Ulvila x 1 ja Pori x 2.
Jari ehdotti Ulvilaa kahteen kertaan, mikä tarkoittaa 71 väylää päivässä.

Ehdotin siis Yyteriä kerran, Ulvilaa 2 kertaa ja Poria kerran. Tämä tekee 11+18+21 = 50 väylää. Tässä mallissa hyvää on se, että isoille käsille ja mehupillikäsille on tarjolla yhtäläise(mmä)t mahdollisuudet voittaa kisa.

Toisessa mallissa Porin hieno rata ratkaisee koko kisan (11+9+42). Eli silloin voitaisiin mun mielestä jättää ajeleminen väliin ja nakella pelkästään Porin radalla.