Topic: Foorumin säännöt

Tämä on tehty ohjeeksi kaikille Mustavariksen keskusteluun osallistuville. Yleisen viihtyvyyden vuoksi on hyvä pitää mielessä muutamia etiketin vaatimia säännöksiä.

1. Keksi selkeä/yksiseleitteinen aiheesi otsikko
Otsikoksi kannattaa laittaa lause, joka selkeästi kuvaa asiaa/kysymystä.

Kun joku on aloittanut jonkun aiheen tietyllä otsikolla, olisi myös suotavaa pysyä otsikon mukaisessa kirjoittelussa, eikä kirjoittaa ohi aiheen. Tosin asiallinen "offtopic" on hyväksyttävää tiettyyn rajaan asti.

2. Käyttäydy!
Keskustelussa on turha purkaa aggressiota muihin käyttäjiin. Ylenpalttinen kiroilu ja muiden käyttäjien suoranainen halveksuminen tai haukkuminen ei ole suotavaa, tosin rakentava palaute on toivottua. Usein asioita kannattaa hoitaa myös pikaviesti-toiminnolla, jolloin voit antaa palautetta suoraan kyseiselle henkilölle, ilman, että hän leimaantuu kaikkien silmissä.

3. Kunnioita ylläpitoa ja muita käyttäjiä
Eli älä tee turhia aiheita tai juttuja itsestään selvistä asioista. Esimerkiksi on turha tehdä keskustelua aiheesta "Miks mun juttu poistettiin", sillä siihen löytyy yleensä luonnollinen selitys. Se on saatettu siirtää toiselle alueelle, tai poistaa kokonaan erinäisistä syistä johtuen. Jos kovasti tunnet, että oikeuksiasi on loukattu, kannattaa ottaa yhteyttä ylläpitoon vaikkapa pikaviesti-toimintoa käyttämällä. Nicknamen/Nimimerkin vaihtamisesta ei kannata aloittaa uutta aihetta missään nimessä. Voit vaikka laittaa huomatuksen nicknamen vaihdosta signatureesi/allekirjoitukseesi.

Älä myöskään kirjoita jo aloitettuihin threadeihin turhia viestejä ja itsestäänselvyyksiä. Jos kyseessä ei ole kysely tms. (jotka eivät nekään ole suotavia), niin mikäli sinulla ei ole mitään uutta tai muutoin järkevää sanottavaa aiheeseen, niin jätä sanomatta. Viestimäärien kasvattamisen yrittäminen turhilla viesteillä on turhaa, sillä ylläpito tulee oman harkintansa mukaan poistamaan tällaiset viestit.

4. Osallistu keskustelun kehittämiseen
Jos löydät keskustelusta virheitä, bugeja tai saat ideoita esim. uusista alueista, ota toki yhteyttä ylläpitoon. Palaute ja rakentavat ideat ovat aina tervetulleita!

5. Oikea nimi vai nimimerkki?
Käyttäjätunnuksena voit käyttää nimimerkkiä, jolloin sinun on kerrottava myös oikea nimesi. Nimesi voit päivittää kirjautumisen jälkeen Omat asetukset -alueella.

6. Lainaaminen
Mikäli kommentoit pitkän ketjun alkupään viestiin tai kysymys on pitkä tai muuten hankalasti muistettava käytä lainausta jotta muutkin keskustelijat pysyvät perässä. Lainaaminen onnistuu esimerkiksi vastaamalla haluttuun viestiin käyttämällä Vastaa lainauksella -toimintoa. Pidä kuitenkin huoli, ettei lainauksista tule tolkuttoman pitkiä, tai ettei se sisällä useita sisäkkäisiä lainauksia, vaan ota lainaukseen mukaan ainoastaan se teksti, johon suoranaisesti itse kommentoit. Eli myöskään kokonaista viestiä ei ole useinkaan tarpeen lainata.

7. Ylläpidolla on oikeus poistaa käyttäjän tunnukset
Mikäli ylläpito katsoo, että käyttäjä ei ole noudattanut näitä sääntöjä tai hän on käyttäytynyt muuten asiattomasti, voidaan käyttäjän tunnukset poistaa. Ylläpito pyrkii sopimaan käyttäjän kanssa asian ennen tunnusten poistoa. Ylläpito myös pidättää oikeuden poistaa koko käyttäjän viestin/viestejä tai muuttaa niiden sisältöä, jos ylläpito katsoo niiden rikkovan Suomen lakia tai näitä sääntöjä.

8. Huomautukset
Ylläpidolla on oikeus muuttaa sääntöjä jälkikäteen, ja muutetut säännöt löytyvät aina forumilla olevan Säännöt-linkin takaa.


9. Noudatan netikettiä
Sitoudun noudattamaan netikettiä, ja toimimaan muutoinkin yleisesti hyväksyttyjen hyvien käytöstapojen mukaisesti.

10. Lue säännöt riittävän usein ja noudata niitä kiltisti, niin meillä kaikilla on mukavempaa. smile


-Kiittäen, Mustavaris.com ylläpito.