Topic: 2011 uutuus kiekot

Aattelin alottaa tällässeen topicin kun noita uusia lötiä taas kauden alussa tuppaa tulemaan, onko ketään päässyt hypistelemään mitään näistä uutuuksista kuten: Discmania Pd2,Innova Vulcan, Innova Yeti Pro Aviar, Innova Wahoo, Discraft Buzzz SS ja tottakai Prodiscus Respect. Ja ilmeisesti Innovalta olis ens kuussa tulossa viel joku uus kiekko http://www.pdga.com/tech-standards vaikuttais ainakin olevan aika iso rimmi tongue

Last edited by JuustoMan (06.03.2011 00:49:53)

Taito on sitä kun tuuri muuttuu tavaksi.

Re: 2011 uutuus kiekot

Itellä on C-muovilla PD2:sta (eo-fundrasereita kaikki) ja pari heittoa on tullut heitettyä. Sen suurempaa arviota en pysty kertomaan, johtuen talvioloista, mutta eiköhän Avery Jenkinsin kuvaus pitäne hyvin paikkansa: Xcaliber on steroids. Nopea ja suhteellisen/hyvin ylivakaa, aivan kuten PD:n kakkosversiolta osaisi odottaakin. Kovaan tuuleen pari heittoa heittäneenä voin kuitenkin todeta kiekon sietävän puhuria varsin hyvin.

Vain voitolla on väliä!

Re: 2011 uutuus kiekot

Hankin jonkin aikaa sitten pari Innovan Star Vulcania (165 g ja 171 g) ja yhden Wahoon (169 g). Olen kokeillut niitä muutaman kerran Karhuhallin tuulettomissa olosuhteissa.

Vulcan   wink
Jo uutenakin melkoisen alivakaa kiekko. Kunhan se tuosta ulkokäytössä kuluu, niin alivakaus sen kun lisääntyy. Lento ja kaartuminen oikealle oikeakätisessä heitossa on kuitenkin tasainen ja ennakoitavissa. Kiekko liitää hyvin ja pitkälle.
Kiekon reunus on leveä 24 mm, sama kuin Bossin  tai Katanan. Silmiinpistävää on, että kiekon yläpinnassa on selkeä taite reunuksen sisäreunan kohdalla. Kiekon teräväksi kapeneva uloin reuna on hieman leveämpi kuin esim. Bossin  tai Katanan. Rollerikiekossa tästä "renkaan" hieman leveämmästä pohjapinnasta luulisi olevan apua.

Havittelen kiekosta rollerikiekkoa ja ensivaikutelma on lupaava. Olen haeskellut uusia rollerikiekkoja sen yhden ainoan alivakaan Milleniumin Orion LS:n tilalle.
Reilusti alivakaan kiekon saa rolleriheitossa heittää kohtalaisen miellyttävässä asennossa, jolloin kiekon ulkoreuna on noin kello 10.30:ssä. Kiekko ehtii ilmalennon aikana kääntymään pystyyn pyöriäkseen pitkälle. Vakaamman kiekon joutuu heittämään pystymmässä asennossa, joka on hankalampaa ja ergonomia heitossa on huono.

Suhtaudun ristiriitaisesti tähän, että joka vuosi tulee kasa uusia kiekkoja. Harmittaa kun taas joutuu testailemaan uusia lättyjä ja rahaakin palaa. Uusien kiekkojen ominaisuuksien opettelussa menee oma aikansa. En kuitenkaan malta olla kokeilematta, koska joskus sieltä löytyy se uusi suosikkikiekko.  Destroyerista muodostui muutamia vuosia sitten käytetyin draiverini. Katanaan miellyin viime kesänä, vaikka sen opiskelu on vielä kesken.
Toissa vuonna tuli markkinoille Innovalta Monark ja Groove, joista povattiin uusia rollerikiekkoja. Uskoin mainospuheita ja ostin kumpiakin heti viisi. Kiekot olivat ihan floppeja. Monark teki heiton alkuvaiheessa voimakkaan kallistuksen oikealle, mutta korjasi suunnan hyvin pian takaisin. Omituinen ominaisuus, mille en löytänyt mitään käyttöä.

Täytyy muistaa, että kiekot toimivat erilaisilla pelaajilla eri tavalla heittäjän tyylistä ja heiton nopeudesta riippuen. Markus tai Lauri ei varmaan tekis mun alivakailla kiekoilla mitään. Taitaisivat kääntyä vallan katolleen.

Wohoo   roll
Tahmeasta muovista tehty alivakaa kekko, joka kelluu.  Hmm ...  Ei kovin säväytä. En lähtisi tällä heittämään EO:n lammen ylitysväylää, vaan ottaisin mieluummin riskin Destroyerilla.

Marko Timonen

Re: 2011 uutuus kiekot

Uusia kiekkoja on hieno kokeilla, mutta kyllä kannattaa miettiä kahteen kertaan, missä vaiheessa niitä ottaa mukaan kisabägiin. Viime vuonna tein sen virheen, että ostin British Openissa ESP Nuken, kokeilin pari testiheittoa ja otin mukaan seuraavalle kisakierroksella, kun mielestäni Star Boss oli liian ylivakaa yhdelle pitkälle väylälle, jossa tarvi heittää puiden yli ässäävä heitto mukille. Ekalla kerralla Nuke ei kääntänyt ihan tarpeeksi yli ja lensi korista pitkäksi oikealle ob:lle ja tokalla kerrallan käänsi liikaakin yli ob:lle vasemmalle ja meni hukkaan. Tuloksena siis kahdella heitolla kaksi ob:ta ja kaupan päälle lost disc. Kyllä kiekko tarvitsisi tuntea melko hyvin ennenkuin se kannattaa ottaa mukaan kisatilanteeseen. Nukeja ostin sitten muutaman lisää Suomesta myöhemmin kesällä, mutta lopulta jouduin toteamaan, etten pysty ennustamaan sen lentoa ollenkaan niin hyvin kuin vähän ylivakaamman Bossin ja jätin ne suosiolla varastoon. Väittäisin kuitenkin, että lentää muutaman metrin pidemmälle kuin Boss. Siitä ei kuitenkaan ollut juuri hyötyä, kun sektori heitti noin 50 metriä.

Tänä vuonna Prodiscus-pelaajana bägiin löytänee tiensä kaikki Prodiscus-uutuudet. Tällä hetkellä putterina ja vakaana lähestymiskiekkona on Jokeri ja Teebirdiä täydentämässä ylivakaampana fairwaydraiverina Respect. Respectilläkin kuitenkin uutena kiekkona tarvii ottaa monta kenttäsessiota, jotta sitä uskaltaa kisoissa alkaa täyspainosesti käyttämään.

Last edited by Markus (10.03.2011 11:37:04)

"play for show, work for dough" -Lloyba

Re: 2011 uutuus kiekot

Olisi hauska nähdä, mitkä näistä uutuuskiekoista jää oikeasti sinne TOP 10:iin, siis myyntitilastollisesti. Todennäköisesti ainakin Innovan kiekoista siellä on ollut aika kauan ainakin Aviar ja Rock. Onko sitten Destroyer, Wraith, Teebird ja Starfire draivereista mukana.

Aivan varman uutuudet, entistä nopeammat ja pidemmälle lentävät kiekot, aiheuttavat aina ison myyntipiikin.

Re: 2011 uutuus kiekot

http://www.discgolfcenter.com/

Tossa näkee kyseisen puljun top sellerit oikeella. Vulcan näyttäis olevan tän hetken kuuminta hottia.

"play for show, work for dough" -Lloyba

Re: 2011 uutuus kiekot

Tota samaista linkkiä jonka ekaan postaukseen olin pistänyt kattelin ja huomasin et taas uus innovan kiekko on hyväksytty smile

ja Ape:n speksejä: http://www.dgcoursereview.com/forums/attachment.php?attachmentid=11236

Last edited by JuustoMan (10.03.2011 18:43:07)

Taito on sitä kun tuuri muuttuu tavaksi.

Re: 2011 uutuus kiekot

Markus wrote:

Vulcan näyttäis olevan tän hetken kuuminta hottia

Jep jep, tämän hetken kuuminta hottia. Mutta mitkä mahtaa olla esim. 5-10 vuoden kuuminta hottia.

Re: 2011 uutuus kiekot

Teebird ja Roc lienee ne suosituimmat wink

Pd2:sta karhuhallitestauksen jälkeistä fiilistä: Nopea, todella ylivakaa kiekko. Vaatii erittäin isoa kättä pitkälle heitettäessä, mutta toisaalta uskoisin sen olevan myös äärimmäisen luotettava, toisin kuin monet muut lentokoneet, vaikkei tämä vielä täysin leveimmällä mahdollisella rimmillä olekkaan... Suosittelen kaikille hauisheittäjille ja heille jotka etsivät vastatuuleenkin luotettavaa kiekkoa, jonka fade ei ole kuitenkaan liian aggressiivinen. Eli lentohaluja on faden aikana myös eteenpäin.

Vain voitolla on väliä!

Re: 2011 uutuus kiekot

Jos ali alivakaan kiekon haluaa, niin se on ehdottomasti discraftin esp avanger SS piste. onnistuu anhaiserit ja rollerit. Ni. neutral