Topic: ensikesän kisoja ajatellen.....

käykää katsoon seuraava aihe Rauman Frisbeen sivuilta ja antakaa kommentteja ja ideoita...
http://www.raumanfrisbee.net/forum/view … 2&t=28

Re: ensikesän kisoja ajatellen.....

Hmm. eikös Ulvila kuulu Satakuntaan ainakin toistaiseksi niin eikös voisi myös ottaa Ulvilan rata mukaan sarjaan. Vai onko tämäkin vain Rauman ja Porin välistä kamppailua...mitä häh?

Lauri Lousti

Re: ensikesän kisoja ajatellen.....

juustoo.... smile

eli tarkoitus on että Pori=porin alueella tai lähiympäristössä olevat radat ja että jokainen noista kisoista pelattaisiinkin eri radalla, joten ulvila voi olla yks, toinen esim tuleva kirjurinluoto ja kolmas yyteri tai ihan valinnan mukaan. voihan olla että tulee neljä tai viis kisaa... vähän vastausten perusteella, mut jos on esim 3 ja 3 niin sitten vaikka 4:n parhaan kisan tulokset lasketaan yhteen.

mutta laittakaa kaikki asiat ja kyselyt vaan tuleen niin saadaan jotain sopivaa sitten kasaan

Re: ensikesän kisoja ajatellen.....

No niin...tarvitaa hiukan vain tarkennusta eli nyt puhutaan asiaa. Onhan siinä ideaa järjestää erilaisia kisoja ja näin saadaan monipuolisuutta. Ehdotuksena se että kisat pidettäisiin pitkin kesää eikä syksyllä. Olisi hienoa kisata upeassa kesäsäässä kun taas sateinen syksy ei oikein inspiroi kisoihin.

Lauri Lousti

Re: ensikesän kisoja ajatellen.....

jos puhut nyt tulevista Satakunnan mestaruuskisoista, niin joo olen ehdottomasti samaa mieltä että kylmä sadesää tai talvipakkaset ei ole tätä lajia varten. Mutta Raumalla laji on uusi ja harrastajia on kuitenkin kertynyt jo mukavasti, niinpä pienet kilpailut oli ihan paikallaan...

toisaalta jos karvis kalenteri oli ollut valmis ennen kun keksin tuon kisan niin sitä ei välttämättä olisi pelattu ollenkaan... joka tapauksessa sellainen nyt järjetetään ja mukaan tulee ne jotka haluavat. Ei ole kyse mestaruudesta jota ei voi jättää väliin tai palkinnoista joita kannattaa tavoitella hampaat irvessä. Enemmänkin hyvästä yhdessä olosta vaikka sitten hivenen tuulisessa säässä. Se huono sää kun voi sattua vaikka keskellä kesää täällä Suomenmaalla, joten ennen kun lumi tulee ja lämpötila menee alle 10 asteen niin on minusta aivan sama onko peli heinä vai lokakuussa.

ja mitä ensi kesään tulee niiin tarkoitus olisi että saataisiin kisat käyntiin kun kelit lämpenee ja aurinko paistelee, jatkuen sitten vaikka 1-2 kisaa kuukaudessa ja loppuen taasen syyskuun tienoilla mestaruuskisoihin. Sitten kun nää vielä saadaan SM-sarjan ja kansallisen kanssa niin ettei mene päällekkäin niin siinä onkin sitten taiteilua. Toisaalta näiden kisojen tarkoitus on olla vaihtoehtona noille kisoille, joten ne voisi ollakin päällekäin ainakin sellaisten kisojen kanssa jotka järjestetään kauempana kuin 150km etäisyydellä.

mutta edelleen kaivataan ehdotuksia sarjaa varten, montako peliä haluaisitte pelata vaikka kuukaudessa ja tietoa että moniko pelaa sm-sarjan/kansallisen kisoja ja haluaisi samalla pelata satakunnan kisoja

...tervetuloa Raumalle Mestaruuskisoihin, nyt ainakin paistaa aurinko jos joku haluaa lähteä reenaamaan

Re: ensikesän kisoja ajatellen.....

Lauri L wrote:

Ehdotuksena se että kisat pidettäisiin pitkin kesää eikä syksyllä. Olisi hienoa kisata upeassa kesäsäässä kun taas sateinen syksy ei oikein inspiroi kisoihin.

Laurilla on tässä nk. porilaispointti, joka laajenee samalla ulvilalaispointiksi. Täällä Porissa heittelijät ovat minun kokemukseni mukaan kaikki samanlaisia: juhannukselta elokuun puoliväliin voidaan heitellä iltaisin kauniissa ja lämpimässä säässä. Eli potentiaalinen kausi on pari kuukautta.

En tiedä mistä johtuu, että täällä ei nk. huonolla säällä ulkoileminen huvita. Muilla paikkakunnilla (siis jotka tiedän, en väitä, että kaikkialla suomessa), toiminta jatkuu läpi vuoden. Ehkä satakunnassa on vain niin kertakaikkisen kurja sää kesän ulkopuolella ettei mikään huvita. En tiedä, mutta omituista on.

Itse olisin ehdottanut kisoja pidettäväksi nimenomaan kesäkauden ulkopuolella, mutta arvaan jo, ettei niihin ainakaan Porista kukaan osallistu. Kesällä homma ei tule onnistumaan, koska kaikilla on tekemistä. Näin ollen, jos halutaan, että kisat pidetään niin se on sitten yksi kisa heinä-elokuussa. Eikä siihenkään kaikki pääse - ihan sama milloin ja mihin ajankohta sovitaan.

Vielä vähän kurjasta säästä. Itse olen heitellyt nyt 4 vuotta kesät talvet. Talvella on mielestäni ihan yhtä mukava heitellä kuin kesälläkin. Erityisesti aurinkoinen pakkassää on mahtava. Moni (etelänmies) luulee, että kova pakkanen estää kaikenlaisen tekemisen. Syksyisin heittely on myös mukavaa kunhan ei kovin lujaa tule vettä. Oikeastaan heittely on kaikista ikävintä keväisin kun maa sulaa ja on yleensä aivan merkeleen märkää. Kinttu lipsuu ja kiekot on mutavellin peitossa joka heiton jälkeen.

Mutta turha kai tässä on omia mielipiteitä suuriksi totuuksiksi julistaa. Jokainen heittelee silloin kun huvittaa ja tykkää niistä keleistä joista tykkää. Yks tykkää tyttärestä, toinen äitistä. Minä pidän koirastakin.

- Kärpät -

Re: ensikesän kisoja ajatellen.....

Mestarilla on siinä hyviä pointteja. Itse kuitenkin kuulun siihen kastiin porilaisia, jotka heittää kesät - talvet. Tosin pakon edessä pitää myöntää, ettei hirmumyrskyssä tai kaatosateessa innosta lähteä liikkumaan. Tämän lisäksi työpaikan ovet sulkeutuu 19:00, niin valon määrä ei enää päätä huimaa, joten visuaalinen haitta on ilmeinen. Aamulla ihmisellä on parempaakin tekemistä kuin seikkailla aamusumun seassa smile

Positiivinen kokemus tuli syysheittelystä eilen: käytiin heittämässä 2 kierrosta sappeen 21-väyläisellä radalla. Kerta kaikkisen mukava rata metsässä ja uusintareissu meni heti suunnitteluun. Viimeiset 5 väylää meni kyllä pimeässä heittelyksi ja tulos jäi sitten sillä kertaa vain ihannetulokseksi. Mutta se siitä ja siirrytään siihen asiaan.

Eli, mestaruussarja on ideana hyvä, mutta pari asiaa on tullut mieleen. Tasapuolistahan on että kaupunkien välillä kisajako on yhtä suuri, mutta mikä on rauman ratamäärän tilanne? Tylsää jos sama rata kierretään kolmasti ja toisessa päässä variaatiota on enemmän. Ongelma tuokaan tuskin on, mutta mainitaan nyt kun mielessä kävi. Itse aion käydä sm-kisat + kansallisen kisat mitkä on kivan matkan päässä/tarpeeksi houkuttelevia. Toisaalta olisi kiva viettää kesäviikonloppuja myös ilman fribakisoja wink mutta, mukana ollaan mahdollisuuksien mukaan perinteisesti.

Vain voitolla on väliä!