Topic: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

SFL:n kansallisen sarjan kaksi kisaa pelataan Turun seudulla. La 26.7. pelataan Kaarinassa ja su 27.7. Turun Lausteen radalla.

Kaarinan rataa en ole nähnyt, mutta Lausteen rata on tänä vuonna valmistunut, hieno 18 väyläinen rata.

Olisin lähdössä päiväretkelle tuohon Lausteen kisaan. Olisko muita lähtijöitä?

Marko Timonen

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Kaksi toverusta lähdössä edustamaan variksia (hyvässä ja pahassa) molempiin kisoihin. Majoitus on hoidettu kaarinaan, joten kyytiin mahtuu lauantaina menomatkalle ja sunnuntaina kisan jälkeen.

Lausteella ollaan molemmat käyty heittämässä karvalakkikisoissa, jonka pohjalta lyödään tavoitteeksi: alle par. Tähän tuskin tulen ainakaan itse pääsemään, kun harjoitan ns. kisahajoamista muutaman suht ahtaan väylän kanssa tongue

Kaarina reissulaisille uusi tuttavuus myös, mutta kerronnan mukaan ihan mukava rata sielläkin. Ei kovin pitkiä väyliä, mutta haastavaa omega-neppailua varmaankin luvassa. Rokrok...

Vain voitolla on väliä!

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Kisasta infoa SFL:n foorumilla:     http://keskustelu.frisbeeliitto.com/viewtopic.php?t=739

Järjestäjät toivovat ennakkoilmoittautumista.

Marko Timonen

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Mustavariksella näyttää olevan edustusta jonkin verran kansallisiin, mutta missä on ulvilan vakiokiertäjät ilmoittautuneiden lisäksi? Rohkeasti porukkaa reissuun, kun luvassa ainakin lausteella on mielenkiintoinen&hyvä rata todella aurinkoisessa säässä!

Omia ennakkofiiliksiä: Kaarinan radalla pitäisi pystyä suoriutumaan parin heiton alle par-tuloksen. Pituuksien puolesta väylät sopivat suhteellisen hyvin omalle heikolle pituuskädelle, mutta tarkkuudella siellä toivottavasti on tuloksen kannalta suurempi merkitys.

Lausteella tosiaan tiukentuneiden ob-rajojen kanssa joutunee pelaamaan tarkkaa, vaikka pituuksia väylillä on reilusti enemmän kuin oman käden mitta antaa myöden. Par/alle-par tuloksia lähdetään kuitenkin lausteeltakin hakemaan, koska äärimmäisen hankalia väylät ei kuitenkaan ole. Sweetspotien poiminta on tärkeää, sekä hyvät, omalle putille sopivalle etäisyydelle tulevat lähestymiset ratkaissevat lopputuloksen.

Itsellä sarjana on tietenkin se amatööri, jonka tulostaulukossa hyvällä suorituksella ollaan 10 parhaan joukossa, ehkä jopa finaalikierroksilla. Tämäkin riippuu paljon osallistujamäärästä, mutta pitäisi sitä kärjen välittömässä läheisyydessä pystyä pysymään kun vain pääkoppa pysyy kasassa. Jos hajoamista yläkerrassa tapahtuu, se näkynee ylimääräisillä ob-vierailuilla ja niillä legendaarisilla alle 4m puttien missailuilla.

Forumille on julkaistu myös ratakartat!

Last edited by MikeJones (24.07.2008 14:08:27)

Vain voitolla on väliä!

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Itsekkin ihmettelin miksei mustavariksia liihottele sankoin joukoin pelaamaan hienoa peliä, hienoille radoille ja vieläpä hienossa säässä! Lauantaina siis kaikki liikenteeseen ja nokka kohti Turkua. Kansalliset ovat kuitenkin lähes yhtä rento tapahtuma kuin karvalakkikisatkin, sillä erotuksella, että kansallisissa ei tarvitse pelata edes maan huippujen kanssa samassa sarjassa, vaan voi painia suurin piirtein saman tasoisten kanssa amatöörisarjassa.

Eilen kovalla tuulella heitellessäni (ja muutaman metrin putteja oikein urakalla missatessani) päätin jättää tavoitetulokset asettamatta, mutta sen sijaan tavoitesijoitus voisi olla molemmissa kisoissa kymmenen parhaan joukkoon. Taino, ei se kymmenen parhaan joukkoonkaan pääseminen niin tärkeää ole, kunhan vaan Mikejonessin voittaa wink

Last edited by Markus (24.07.2008 16:35:31)

"play for show, work for dough" -Lloyba

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Oletusasetushan on itsellä myös päällä, jolla voitetaan Markus 12 heitolla / kierros wink

Vain voitolla on väliä!

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Nythän Variksia näyttää lähtevän runsaasti Turkuun, mikä on hieno juttu! Varikset ovat tosiaan olleet aika pesäkaupunkisidonnaisia, mutta josko asia nyt lähtisi korjaantumaan.

"Pääkopan pitäminen kasassa" onkin tärkeä osio golfissa. Varsinkin puteissa tuo korostuu. Samaten silloin kun eksyy OB:lle. Homma pitää nollata ja on keskityttävä seuraaviin heittoihin.

Huippujen kanssa on hyvä kiertää, kun ei ota asiaa henkilökohtaisesti, vaan "opintomatkan  kannalta"! Kiertämällä kisoja oppii toisilta uusia jippoja ja saa uusia kavereita. Itse koin tämän viimeksi Hangon SM-turnauksen yhteydessä pelatussa parigolfissa. Pelasin Jussi Meresmaan parina ja toisena parina oli jaani Länsiö ja Mikko Fyhr, eli matkassa oli ehkä sarjan kovakätisin kolmikko. Jussilla on koko paletti hienosti hanskassa avauksista putteihin. Jaanilla ja Mikolla on vielä parannettavaa, mutta avaukset olivat hurjia. Kovakätisyyden vuoksi, he pystyivät valitsemaan myös reittejä, joita en olisi tullut ajatelleeksikaan. Oli hienoa ktsoa poikien peliä.

Lausteen rata taitaa nyt lähennellä SM-sarajan tasoa. Katsotaan nyt miltä tuo livenä näyttää. Tali Openissa oli myös tiukat OB-alueet. Kansallisen kisoissa tosin pitäisi olla hieman helpompi meininki.

Marko Timonen

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Itsellä on heitto parin perseilypäivän pohjilta ns. mielenkiintoisesti hukassa. Tosin tänään otettiin myös taktinen vapaa, eikä viime päivien "saavutuksille" anneta muutenkaan painoarvoa, niiden ollessa tosiaan kikkailukierroksia. Pienen pieni tyylivirhe (tai no isojakin varmaan on, mutta omaan tekemiseen liittyen) on tiedossa draiveissa, mutta korjausliikkeitä ei aleta enää viimeisenä yönä duunaamaan. Näillä mennään mitä luoja on suonut, ja toivotaan hyvää jatkoa jos oma ei sitten riitä. Bägi on täytetty energialla ja nesteellä, joiden puutteesta ei halua alkaa kärsimään.

Kettu kuittaa ja painuu petiin rakentamaan vielä viimeiset taktiikkasuunnitelmat.

ps. kaikille joita kiinnostaa: lausteen 18. väylä sai mielenkiintoisen muutoksen, tupla ob-saari -muodossa. Hauska nähdä minkälaisia taktiikoita tämä tuo tullessaan. Kolmonenkaan ei ole äärettömän vaikea, mutta kannattanee hakea "varma" 4 pois? smile

pps. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että näissäkin kisoissa on "tiukat" rajat. Se juuri tuo lajiin sitä vaadittavaa tarkkuutta ja riskienhallintaa. Me likes!!!

Last edited by MikeJones (25.07.2008 23:11:57)

Vain voitolla on väliä!

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Oli kyllä hienoa nähdä sunnuntaina mustavariksia niin sankoin joukoin liikenteessä. Rata oli enemmän kuin vaativa sellaisella tuulella ja lämpötilalla, mutta toivottavasti tuli kuitenkin positiivisia kokemuksia ja samanlaista mustavariksien parveilua ilmaantuu muidenkin kisatoimistojen ympärille.

ps. Kerkesittekö Ulvilaan viikkokisoja pelaamaan? wink

"play for show, work for dough" -Lloyba

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Tuloksia variksien osalta:
Kaarinan kilpailu käytiin loistavassa kelissä 49 osallistujan voimin.
5. Markus Mäntylä
45 + 44 + 25 = 114
18. Mikko Järvinen
47 + 49 = 96
29. Veli-Pekka Niinikoski
52 + 54 = 106

Kaikkiaan 56 osallistujaa pelasi kauniissa ja aurinkoisessa kelissä Lausteen radalla. Haastava rata oli aika ajoin turhankin haastava, kun puuskainen tuuli pyöri odottamattomasti.
8. Marko Timonen (avoin)
64 + 68 = 132
6. Markus Mäntylä (amatööri)
74 + 70 = 144
14. Mikko Järvinen
76 + 76 = 152
17. Lauri Lousti
75 + 83 = 158
21. Jussi Alatalo
84 + 82 = 166
22. V-P Niinikoski
88 + 82 = 170
25. Jussi Hietala
85 + 94 = 179
26. Pasi Airaksinen
dnf + 90 = dnf

Vain voitolla on väliä!

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Kuten laskutaitoiset osaa laskea, vkl:n "tavoite" täyttyi ja kiersin kisat vähemmillä heitoilla kuin Markus. Tuo hölmö hujoppi kun meni ottamaan ylimääräisiä heittoja joltain sakkokierrokselta, jota myös finaaliksi jotkut amatöörit kutsuvat smile

Kisat meni tuloksistakin hyvin nähden, selkeästi penkin alle. Parempaa oli lupa odottaa, mutta selkärangan pisti koetukselle jokaisella neljällä kierroksella painajaismainen aloitusväylä: kaarinassa 10. ja lausteella 8. Huonoa arpaonnea ensimmäisillä kierroksilla ja huonojen tulosten johdosta sain uusia avausväylät kakkosella. Lausteella kolmen väylän jälkeen kortti näytti molemmilla kierroksilla +4, eli siitä ei ollut pirteä lähteä rakentamaan tulosta. Kakkoskierroksen tulos lausteella olisi ollut 4 heittoa parempi, jos väylällä 18 lähestyminen olisi ollut 40cm enemmän vasemmalla, jolloin oltaisiin oltu saaressa. Pari heittoa se otti enemmän, että sinne viimein päästiin. Ensimmäisellä kierroksella tuolta väylältä tuli kyllä se kolmonen korttiin, joka miellytti. Lauri L nappasi siitä mukavan 13 heittoa big_smile Itsellä oli vielä pari muutakin onnistumista: väylältä 12 2x birdie 4m puteilla (toisella kierroksella draivi osui alarautaan, joten se ensimmäinen holari ei ollut kaukana) ja väylällä 17 suhteellisen unelma draivi parkkeerasi 3m päähän mukista. Tuuli teki osan tepposia, jonka vuoksi vierailuja ob:lle tuli noin miljoona enemmän kuin alunperin oli tarkoitus. Puttipeli taasen kulki tyydyttävästi, eikä missattuja putteja tullut juuri lainkaan. Lähestymisillä ja draiveilla olisi ollut parannettavaa ns. paljon.

Kivaa oli kaikesta huolimatta ja variksia oli lopulta mukava määrä mukana. Keep it up! Ja kaikki sitten Nokian SM:iin allekirjoittaneen tavoin "opintomatkalle", eiköjuu?!?!?!

Vain voitolla on väliä!

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Jahas..Mikolla taas totuttuun tapaan selityksiä löytyy valmiina ainakin 10 kilon säkki wink Kuten joku tuntematon pelaaja on joskus todennut: Practice, practice, practice. It pays.

Jos kuitenkin omaa peliäni jollain lailla analysoin, huomaan että mitä huonompaa peliä mielestäni pelaan, sen enemmän riskejä rupean ottamaan, kun ei enää kiinnosta mikään muu kuin birdiet tai paremmat. Lausteellakaan ne ei kuitenkaan ihan niin helposti olleet otettavissa ja yritykset usein päätyivätkin tuloskortin ympyröihin. Paljon on vielä tehtävää itsellä sekä heittojen että hermojen kehittämisen saralla.

"play for show, work for dough" -Lloyba

Re: Turun kansalliset 26. ja 27.7.

Variksilla oli tosiaan ilahduttavan runsas osanotto Turussa. Matkailu avartaa, eli kisoja kiertämällä näkee uusia ratoja ja uusia ihmisiä ja sen myötä opii uutta pelistä.

Kuten Markus pohtii, frisbeegolfissa tärkeää on pitää pää kylmänä ja peli rentona. Liika puristaminen kostautuu huonoina heittoina. Samaten mielestäni huonojen heittojen jälkeen ei kannata lähteä paikkaamaan niitä riskinotolla. Tämä useinmiten kostautuu, varsinkin, kun itseluottamus on saattanut heikentyä huonojen heittojen seuraksena, jolloin riskinottokin muodostuu entistä haastavammaksi.
Omaa pelityyliäni voisi luonnehtia tappavan tylsäksi. Tykkään kyllä välillä ottaa riskejäkin. Usein pitkissä turnauksissa hiivin salakavalasti takavasemmalta tuloslistalla ylöspäin pelaamalla puuduttavan tasaista sarjaa. Lopussa joillain rupeaa ote lipsumaan ja tasaisuudella pääse kuittaamaan ohi. Täytyy myös muistaa, että aina mukaan on mahduttava joku moka, ja ne on opittava vaan jättämään taaksensa. Pää kylmäksi ja keskitytään seuraaviin heittoihin. Toisaalta erot saattavat olla pieniä -  juuri tuon yhden epäonnistuneen heiton verran, mutta jos niiden antaa häiritä peliä, niitä huonoja tulee lisää.

Marko Timonen