Uutiset

Viikkokisat yms.

Ylläpidon ilmoitukset

Ultimate

 

Alkeiskurssi 2018

 

Tervetuloa mukaan ultimaten alkeiskurssille! Mm. frisbee, nopea tempo, rehti peli, tuomarittomuus ja hiki tulevat tutuiksi kolmena iltana ultimaten starttikurssilla. Kaikille kiinnostuneille urheilutaustasta ja kuntotasosta riippumatta. Mustavaris pelaa ultimatea Porissa läpi vuoden.

 

Alkeiskurssi järjestetään kolmena peräkkäisenä maanantaina Porin Lyseon liikuntasalissa (Gallen-Kallelankatu 21, Pori)

8.1., 15.1. ja 22.1. klo 20:00-21:30

Kurssi soveltuu kaikentasoisille liikkujille, miehille sekä naisille. Aikaisempaa heittotaitoa tai kokemusta lajista et tarvitse. Mukaan vain sisäpelikengät ja -vaatteet, sekä juomapullo.

Suositeltu ikäraja 15v. Kurssi on maksuton. Lopputalvi vain 10e.

Ilmoittaudu mukaan tästä: https://goo.gl/forms/7RAdZws0miafpzOG2

 

 

Avoimet vuorot


Talvikauden 2017-2018 sisävuorot:

9.10.2017 - 5.3.2018 (Peruttu koko joulukuu, 1.1. ja 12.2.)

Maanantaisin klo 20.00 - 21.30

Porin Lyseon liikuntasalissa

Gallen-Kallelankatu 21, Pori

 

Vuoroille ovat tervetulleita niin vanhat kuin uudetkin pelaajat. Uusille pelaajille opastetaan lajin perustekniikat ja -säännöt.

 

Kesäkausi 2018 ilmoitetaan myöhemmin

 

Muutokset ja peruutukset vuoroihin nähtävissä tästä viestiketjusta:

http://mustavaris.com/keskustelu/viewtopic.php?id=1444

 

Maksut

 

Talvikausi 2017-2018:

Koko kausi 20e/hlö.

Kertavuoromaksu 4e/hlö.

Ensimmäinen tutustumisvuoro ilmainen.

Lisäksi turnauksiin osallistuttaessa (ja muutenkin suositeltua) maksettava myös Mustavariksen jäsenmaksu. Lisätiedot http://mustavaris.com/Jaesenyys

Sali- ja jäsenmaksuihin ei sisälly vakuutusta. Pelaaja itse huolehtii omasta vakuutuksestaan tapaturman sattuessa.

Tilitiedot:

Saaja: Liitokiekkoseura Mustavaris ry

Tilinumero: FI46 4456 1720 0253 02

Viesti: Ultimate salimaksu 2017-2018 / Etunimi Sukunimi

Kertamaksut käteisenä vuorolle.

 


Yhteystiedot

 

ultimateaporissa ät gmail.com

Miikka 0503541366

Mustavaris Ultimate Facebook-sivu


Mitä ultimate on?

 

Ultimate on 175g liitokiekolla eli frisbeellä - tai tuttavallisemmin kiekolla - pelattava joukkuelaji. Pelissä hyökkäävän joukkueen tavoitteena on saada kiekko kiinni vastustajan maalialueen sisällä ja tehdä näin maali eli piste. Tavoitteena on saada kokoon ennalta määritelty määrä pisteitä vastustajaa nopeammin. Kiekkoa saa liikuttaa vain heittämällä, ja hyökkäysvuoro vaihtuu aina, jos kiekko putoaa, menee yli kentän rajoista tai päätyy puolustajan haltuun. Kiekon kanssa saa liikkua ainoastaan tukijalan varassa.

 

Ultimatea voidaan pelata sekä ulkona että sisällä. Ultimaten kenttäUlkona 100m x 37m kokoisella nurmikentällä, jossa on molemmissa päissä 18m syvä maalialue. Ulkopeleissä kentällä on 7 pelaajaa per joukkue. Sisäpeleissä kenttä rakennetaan salin sallimissa rajoissa ja kentällä on kerrallaan 5 pelaajaa per joukkue.

(Kuva WFDF 2013, sivulta ultimate.fi)

 

Ultimate eroaa useista muista juokkuelajeista siinä, että ultimatessa pelaajat toimivat itse tuomareina. Peliin kuuluu olennaisena osana hyvä urheiluhenki ja korkea pelimoraali - kyseessä on siis ns. "herrasmieslaji". Myös ultimaten säännöt tukevat tuomarittomuutta. Pelaajien välillä ei esimerkiksi sallita tahallista fyysistä kontaktia eli mm. taklaukset ja estäminen ovat kielletty. Lisää tietoa ultimaten tärkeimmistä säännöistä löytyy mm. Suomen Liitokiekkoliiton sivuilta.

 

Miten lajia voi harrastaa Porissa?

 

Mustavariksen ultimatistit pelaavat kerran viikossa sekä kesällä että talvella. Lisäksi osallistumme erilaisiin harrasteturnauksiin. Mukana on sekä tyttöjä että poikia ja naisia sekä miehiä. Pelailemaan saa tulla, vaikka aikaisempaa kokemusta ultimatesta tai  joukkuelajeista ylipäätään ei olisikaan. Ultimatessa riittää kuitenkin haastetta myös harjaantuneemma pelisilmän omaaville. Mukaan pelailemaan saa tulla koska vain. Pelivuoron paikka ja aika löytyy sivun alusta.

 

Joukkuekuvia

 

Yyteri Beach Ultimate 2017

 

Tampereen Syysturnaus 2016

 

Jyväskylä Summer Start 2016

 

JSW:n Harrasteturnaus 2015

 

Yyteri Beach Ultimate 2015 (Mustavaris + TT-Lätty)

 

Hietsu Beach Ultimate 2014

 

Tampere Beginners 2013