Uutiset

Viikkokisat yms.

Ylläpidon ilmoitukset

Ultimate

.

Mustavaris Ultimate

 

Mustavariksen ultimatistit pelaavat rennolla meiningillä kerran viikossa sekä kesällä että talvella. Lisäksi osallistumme erilaisiin harrasteturnauksiin. Mukana on sekä tyttöjä että poikia ja naisia sekä miehiä. Pelailemaan saa tulla, vaikka aikaisempaa kokemusta ultimatesta tai joukkuelajeista ylipäätään ei olisikaan. Ultimatessa riittää kuitenkin haastetta myös harjaantuneemma pelisilmän omaaville. Mukaan pelailemaan saa tulla koska vain.

 

Avoimet vuorot


Kesä 2020:

Tiistaisin Askokylän kentällä (Herralahdenraitti, Pori) klo 18.00-19.30

Pelipaikkana myös satunnaisesti Yyterin sannat. Katso Facebook-sivultamme ajankohtaisimmat tiedot!


Maksut

 

Kesäkausi 2020 maksuton.

 

Talvikausi 2021-2022:

Ilmoitetaan kauden kuluessa tarkemmin.


Yhteystiedot

 

ultimateaporissa ät gmail.com

Miikka 0503541366

Mustavaris Ultimate Facebook-sivu


Mitä ultimate on?

 

Ultimate on 175g liitokiekolla eli frisbeellä - tai tuttavallisemmin kiekolla - pelattava joukkuelaji. Pelissä hyökkäävän joukkueen tavoitteena on saada kiekko kiinni vastustajan maalialueen sisällä ja tehdä näin maali eli piste. Tavoitteena on saada kokoon ennalta määritelty määrä pisteitä vastustajaa nopeammin. Kiekkoa saa liikuttaa vain heittämällä, ja hyökkäysvuoro vaihtuu aina, jos kiekko putoaa, menee yli kentän rajoista tai päätyy puolustajan haltuun. Kiekon kanssa saa liikkua ainoastaan tukijalan varassa.

 

Ultimatea voidaan pelata sekä ulkona että sisällä. Ultimaten kenttäUlkona 100m x 37m kokoisella nurmikentällä, jossa on molemmissa päissä 18m syvä maalialue. Ulkopeleissä kentällä on 7 pelaajaa per joukkue. Sisäpeleissä kenttä rakennetaan salin sallimissa rajoissa ja kentällä on kerrallaan 5 pelaajaa per joukkue.

(Kuva WFDF 2013, sivulta ultimate.fi)

 

Ultimate eroaa useista muista juokkuelajeista siinä, että ultimatessa pelaajat toimivat itse tuomareina. Peliin kuuluu olennaisena osana hyvä urheiluhenki ja korkea pelimoraali - kyseessä on siis ns. "herrasmieslaji". Myös ultimaten säännöt tukevat tuomarittomuutta. Pelaajien välillä ei esimerkiksi sallita tahallista fyysistä kontaktia eli mm. taklaukset ja estäminen ovat kielletty. Lisää tietoa ultimaten tärkeimmistä säännöistä löytyy mm. Suomen Liitokiekkoliiton sivuilta.

 

Joukkuekuvia

 

Talviturnaus 2020

Tampereen Talviturnaus 2020

 

Yyteri Beach Ultimate 2019

 

Yyteri Beach Ultimate 2018

 

Yyteri Beach Ultimate 2017

 

Tampereen Syysturnaus 2016

 

Jyväskylä Summer Start 2016

 

JSW:n Harrasteturnaus 2015

 

Yyteri Beach Ultimate 2015 (Mustavaris + TT-Lätty)

 

Hietsu Beach Ultimate 2014

 

Tampere Beginners 2013