Ultimate


Mitä ultimate on?


Ultimate on 175g liitokiekolla eli frisbeellä - tai tuttavallisemmin kiekolla - pelattava joukkuelaji. Pelissä hyökkäävän joukkueen tavoitteena on saada kiekko kiinni vastustajan maalialueen sisällä ja tehdä näin maali eli piste. Tavoitteena on saada kokoon ennalta määritelty määrä pisteitä vastustajaa nopeammin. Kiekkoa saa liikuttaa vain heittämällä, ja hyökkäysvuoro vaihtuu aina, jos kiekko putoaa, menee yli kentän rajoista tai päätyy puolustajan haltuun. Kiekon kanssa saa liikkua ainoastaan tukijalan varassa.

 

Ultimatea voidaan pelata sekä ulkona että sisällä. Ulkona 100m x 37m kokoisella nurmikentällä, jossa on molemmissa päissä 18m syvä maalialue. Ulkopeleissä kentällä on 7 pelaajaa per joukkue. Sisäpeleissä kenttä rakennetaan salin sallimissa rajoissa ja kentällä on kerrallaan 5 pelaajaa per joukkue.


Ultimaten kenttä
(Kuva WFDF 2013, sivulta ultimate.fi)

 

Ultimate eroaa useista muista juokkuelajeista siinä, että ultimatessa pelaajat toimivat itse tuomareina. Peliin kuuluu olennaisena osana hyvä urheiluhenki ja korkea pelimoraali - kyseessä on siis ns. "herrasmieslaji". Myös ultimaten säännöt tukevat tuomarittomuutta. Pelaajien välillä ei esimerkiksi sallita tahallista fyysistä kontaktia eli mm. taklaukset ja estäminen ovat kielletty. Lisää tietoa ultimaten tärkeimmistä säännöistä löytyy mm. Suomen Liitokiekkoliiton sivuilta.

Porissa Ultimatea pääset pelaamaan Pori Ultimaten kautta,

Lisätiedot Miikka 050 354 1366 tai pori.ultimate@gmail.com.

Lisätietoa toiminnasta:

https://www.facebook.com/poriultimate

https://www.poriultimate.fi