Topic: Ahlaisten rata

Avaan tällaisen säikeen jossa voimme keskutella Ahlaisten radasta. Itse ratamestarit voivat varmasti valaista meitä kanssaheittäjiä minkälaisesta radasta on kyse. Huhujen mukaan homma pitäisi olla kunnossa tulevana viikonloppuna. Onko näin?

Re: Ahlaisten rata

Kyseessä on tarkalleen noin 9-väyläinen kokonaisuus, joka sijaitsee Ahlaisten urheilupyhätön välittömässä läheisyydessä. Väylät ovat yhtä lukuunottamatta par-lukemaltaan 3. Tämä yksi outolintu on väyläopasteeseensa saanut luvun 4. Yhteisparlukema pamahtaa 28 numeron kohdalle.

Väylät ovat lyhyehköjä mutta monipuolisia. Mäkiä on ylös ja alas, kuten myös kaarroksia oikealle ja vasemmalle. Ahtaan kaltaista pilliväylää löytyy myös.

Väyläopasteet ja ratakartat tulevat jälkiasennuksena, radan kuntoon saamisen jälkeen.

Tervemenoa testaamaan, kun rata saadaan kuntoon!

Vain voitolla on väliä!

Re: Ahlaisten rata

Luonnonkauniissa Ahlaisten kulttuurimaiseman siimeksessä sijaitsevassa, yhdeksänväyläisessä frisbeegolfmekassa ei ehkä tule olemaan jälkitarkastelun jälkeen kuin par3 väyliä.  Tämä selvinnee kunhan koeheitot, kuvaukset sekä väylien mittaukset ovat valmiit.

Kyseessä on metsäinen kokonaisuus, jossa yhdistyy luonnollisella tavalla kaunis luonto sekä kaunis laji. Ensimmäiset kolme väylää ovat lyhyitä pakkokakkosia, siitä eteenpäin puusto muuttuu metsäisemmäksi väylät hieman pidemmiksi sekä ehkä hieman vaativammiksi. Puisen osuuden loputtua löytyy viimeiseltä väylältä radan ainoa OB alue, jalkapallokenttä stadionin kupeessa. Vaikka ensikierros saattaa olla kaukanakin par lukemasta, uskon kuitenkin että muutaman heittokerran ja puuosuman jälkeen väyliä oppii kunnioittamaan ja radasta tulee helpohko neppailukokemus. (vrt. ulvila)

Tuon kauniimmin en osaa tuota tällä haavaa laittaa. Paikalla järjestetään kilpailu kunhan rata on valmis ja sopiva päivä löytyy.

Re: Ahlaisten rata

Noniin, kävin tänään kuvaamassa väylät ja mittaamassa ne. Alla hieman sanan säilää väylistä:

1. 77m suhteellisen avoin puistoväylä. Loiva alamäki ja oikealla kuusiaita syömässä leveitä heittoja. Helpohko birdie tarjolla.
2. 40m suora pilli mäntyjen välissä. Muutama lyhyempi puu kasvaa loppuosassa väylää heittolinjalla, joten ihan hyppyputilla ei mukille pääse. Pakkokakkonen. (Tämä väylä saattaa saada käsittelyä osakseen)
3. 39m metsäränni joka kaartaa vasemmalle. Kevyt hyzerneppi ja nostokakkonen. (Tämä väylä saattaa saada käsittelyä osakseen)
4. 109m radan pisin väylä. Väylä kulkee sähkölinjan alla suoraan noin 100m, kunnes lopussa poikkeaa linjalta noin 25m vasemmalle. Noin 50m kohdalla väylän pohjarakenne muuttuu kivikkoiseksi ja nousee noin 3-4metriä heittopaikkaa ylemmäs. Loppuosa väylästä on alamäkeä. Puurykelmä lopussa jakaa lähestymismahdollisuudet. Vaikeahko pirkotettava ja lukemaa on tarjolla.
5. 78m blind-väylä joka kaartaa hieman lopussa oikealle. Vasurin ja foremiehen väylä! Pienen pienet luukut korille ja matkalla saattaa kohdata isoja kiviä tai vaikka ison montun. Kopskops-kolmonen.
6. 70m vasemmalle kaartava oikean käden hyzer. Väylän molemmin puolin puita blokkaamassa leveitä heittoja. Kori pienessä rinteessä hankaloittamassa puttaamista. Birdie-paikka!
7. 64m noin 5metrin alamäkeen heitettävä suora väylä, jonka kori on pururadan oikealla puolella pienessä "pussissa". Birdie!
8. 59m noin 5metrin ylämäkeen heitettävä suora väylä, jonka kori on kallion päällä. Heti korin jälkeen alkaa taas alamäki, joten pitkäksi ei kannata heittää. Tämä väylä pitää spotata! Kori ei näy heittopaikalle, joten voiman arvioiminen hankalaa. Birdie ei ole yllätys, mutta jotain muutakin voi tulla.
9. 79m suora väylä avoimella. Radan ainoa ob-alue kummittelee juoksuradan muodossa. Ota huomioon myös korin takana väylää 3 avaavat heittäjät! Juuri ennen koria pieni oja ja kori nököttaa pienen kummun päällä. Griini on suhteellisen tukkoinen. Avauksen on onnistuttava, ollakseen hyvällä puttipaikalla! Perus3.

Vain voitolla on väliä!

Re: Ahlaisten rata

Pienen pieniä muutoksia parilla väylällä:

2. Nyt 49m kun tiitä vietiin hieman kauemmas ja korikin asennettiin pari metriä pidemmälle. Nyt kelvollinen.
8. 53m kun tii siirtyi pururadan vasemmalle puolelle ja samalla luonne muuttui suorasta väylästä kevyeen oikean käden hyseriin.

Vain voitolla on väliä!

Re: Ahlaisten rata

https://lh3.googleusercontent.com/-5GkVioxpdZs/ToyBEuUgVvI/AAAAAAAAAHc/Cr3n1m2mjxw/s800/ahlainen.jpg

Vain voitolla on väliä!