Topic: Golf-lähtö

Alkoi jo vituttaa tämä termi niin, että otsalohko puhkeaa. Pakko sivistää kansaa:

Kaikille tiedoksi, että sellaista kisailun aloittavaa tapahtumaa kuin golf-lähtö (tai golflähtö tai golf lähtö) ei ole olemassakaan. En tiedä mistä frisbeegolffarit ovat moisen termin keksineet, mutta keksijöiden olisi syytä tutustua muihinkin lajeihin kuin pelkästään ihan lähisukulaisiin. Kaikki mikä liittyy frisbeegolffiin ei ole liitoksissa pallogolffiin.

Lähdön oikea nimi on suomeksi väliaikalähtö ja se on käytössä erittäin monessa lajissa. Sitä lienee käytetty jo Rooman valtakunnan aikoihin (leijonille syötettiin pohjasakkaa tasaisin väliajoin). Se ei siis millään muotoa voi olla peräisin pallogolfista. Termi ei olekaan pallogolffareiden käytössä, joten miksi meidän pitäisi se keksiä ja käyttöön ottaa? Siksikö, että kaikki lajimme asiat on kopsattu pallogolffin puolelta? Jatketaan siis kopiointia, mutta lopetetaan itse keksiminen.

- Kärpät -

Re: Golf-lähtö

Hyvää tekstiä Roberdilta. Väliaikalähtö kuulostaa omaan korvaankin huomattavan paljon paremmalta kuin golf-lähtö. Toisaalta jos golf-lähdöllä halutaan viitata, että mennään pelaamaan golffia, on se terminä ihan hyvä, mutta luulisi kilpailuun osallistuvien sen jo muutenkin tietävän smile Olisi kyllä hauska tietää minkä ihmeen takia moinen termi on tähän lajiin väännetty...

"play for show, work for dough" -Lloyba

Re: Golf-lähtö

Niin, kait lähtöjen välissä on golf, eikä väliaika ;-) Hiihtokissoissakin on hiihtolähdöt ja juoksussa juoksulähdöt. No ei ole!

Näitä uusia termejä tämä laji kaipaakin, koska ei ole edes "päätermillä" vielä paljon "synonyymejä": frisbeegolf, liitokiekkogolf, liitogolf, discgolf.